Teraz jest 17 paź 2018, o 00:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lut 2015, o 13:33 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 04:48
Posty: 24
Data ur.: Brak
Witam szanowne grono, mam mały problem, otóż, pewnego dnia a zasadzie wczoraj wróciłem z pracy wyciągam zapalniczkę żeby w spokoju zapalić papierosa i lipa nie pali, czyli brak "magicznego płynu" ;) ale niestety nie mogę wyjąc wkładu, tak jakby się zaklinował :szok:
Moze ktoś mi pomoc stawiam :piwko:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 13:39 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 23:01
Posty: 734
Data ur.: Brak
Allegro: fidusinski
cóż po prostu musisz mocno pociągnąć za komin - innej rady nie ma :) - ewentualnie mozesz wlozyc cos w dziuere od komina i pociągnąć :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 13:54 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 gru 2014, o 20:32
Posty: 11
Data ur.: H ZIPPO IX
Może odrobina benzynki* w szczeliny miedzy wkładem a obudową pomoże? :)
*warunek musi być zippo ;D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 15:15 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 04:48
Posty: 24
Data ur.: Brak
Próbowałem i trochę benzyny i ciągnąć mocno za komin nic ,,nie da rady ona samce,, ;)

Wysłane z mojego LG-P940


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 15:22 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sty 2012, o 01:35
Posty: 949
Data ur.: .... ZIPPO ...
E-bay: dezippo
kombinerki, szmatka, za komin, ... byle ostroznie

_________________
:kwas: Świat stoi dla nas otworem. Tylko dlaczego tym brązowym?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 15:57 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 04:48
Posty: 24
Data ur.: Brak
Oj tak to się boje ;)

Wysłane z mojego LG-P940


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 16:00 
Offline
Gold Plated
Gold Plated
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 17:35
Posty: 1725
Data ur.: Brak
ibek napisał(a):
kombinerki, szmatka, za komin, ... byle ostroznie


Nie bój się , tylko to zrób .
Tylko ciągnij za jedną ściankę komina . Nie za dwie , bo zgnieciesz .
No i miękka szmatka musi być , koniecznie .

_________________
Carpe Diem


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 17:46 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 23:01
Posty: 734
Data ur.: Brak
Allegro: fidusinski
Prosto, a śniadanie jadłeś ?? :D


Ostatnio edytowano 1 lut 2015, o 18:01 przez fidusinski, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 17:53 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 04:48
Posty: 24
Data ur.: Brak
Jadłem, jadłem wrócę do domu to wezmę się za to ponownie.

Wysłane z mojego LG-P940


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 19:57 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2011, o 23:28
Posty: 3373
Lokalizacja: Warszawa
Data ur.: ... ZIPPO ...
Musisz się zaopatrzyć w klips do papieru duży taki :

Załącznik:
activejet-klipsy-czarne-metalowe-do-papieru-41mm_0_b.jpg


Te srebrne "uszy" są ze stali i przyginając palcami do siebie, można je dosyć łatwo oddzielić od tej czarnej części.

Załącznik:
activejet-klipsy-czarne-metalowe-do-papieru-41mm_0_bxxxxxxxx.JPG


Otrzymane narzędzie wkładasz do środka komina trafiając końcówkami narzędzia w dziury komina na przeciwko siebie.

Ciągniesz albo ręką albo obcążkami za narzędzie.

Wkład wychodzi bez uszkodzeń lub skaz po obcążkach jak to bywa przy bezpośrednim chwytaniu za krawędź komina.

Kochasz siebie, cały świat a najbardziej Pańcia. ;)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
== >> 30.07.2009 ; 12.04.2016 [N.D.M.Ż.] << ==

MOJA KOLEKCJA >>> http://www.zippoenzo.pl <<<


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 20:27 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 19:07
Posty: 4545
Lokalizacja: Stahlhammer
Data ur.: / ZIPPO /
Allegro: djarabb
Enzo napisał(a):
Kochasz siebie, cały świat a najbardziej Pańcia

Lazanią bych się udowiył :zawstydzony:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

_________________
Hanys Przodowy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 1 lut 2015, o 20:47 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2652
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Barszcz do starcia z monitora.
:dobani:

Ale nie ma to jak Enzo na porawę nastroju :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 3 lut 2015, o 11:34 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 04:48
Posty: 24
Data ur.: Brak
Enzo napisał(a):
Musisz się zaopatrzyć w klips do papieru duży taki :

Załącznik:
activejet-klipsy-czarne-metalowe-do-papieru-41mm_0_b.jpg


Te srebrne "uszy" są ze stali i przyginając palcami do siebie, można je dosyć łatwo oddzielić od tej czarnej części.

Załącznik:
activejet-klipsy-czarne-metalowe-do-papieru-41mm_0_bxxxxxxxx.JPG


Otrzymane narzędzie wkładasz do środka komina trafiając końcówkami narzędzia w dziury komina na przeciwko siebie.

Ciągniesz albo ręką albo obcążkami za narzędzie.

Wkład wychodzi bez uszkodzeń lub skaz po obcążkach jak to bywa przy bezpośrednim chwytaniu za krawędź komina.

Kochasz siebie, cały świat a najbardziej Pańcia. ;)

Dzięki kolego, zippo odblokowanie.:P

Wysłane z mojego LG-P940


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 3 lut 2015, o 12:20 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2652
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
A kochasz Pańcia?

:hurra:

Temat przyklejam, żeby od razu była gotowa recepta na wyciąganie zaklinowanych wkładów.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 3 lut 2015, o 20:28 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 04:48
Posty: 24
Data ur.: Brak
Za szybko się ucieszyłem ponieważ zapalniczka po włożeniu wkładu znów się zablokował :zdegustowany: wyjmuje go sposobem "na spinacz" kolegi @Enzo :padam:
Niestety nie tedy droga, jakieś pomysły czy na gwarancje? :kawa:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 3 lut 2015, o 20:36 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2652
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Delikatnie ściśnij dół wkładu kombinerkami. Tudzież jeszcze bardziej delikatnie rozegnij kopertę zapalniczki. Widać ją przygiąłeś/rozgiąłeś i gdzieś delikatnie się klinuje.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 3 lut 2015, o 23:29 
Offline
Street Chrome
Street Chrome

Dołączył(a): 29 sty 2015, o 20:16
Posty: 8
Data ur.: Brak
Albo zrób zdjęcia wkładu jak Ci się chce i pokaż, może coś gdzieś trzeba podgiąć i to załatwi sprawę.
Albo obudowa gdzieś chwyciła wgniecenie i klinuje przy wyciąganiu.

moto g


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 4 lut 2015, o 17:31 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 04:48
Posty: 24
Data ur.: Brak
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapalniczka nie spadła ani na zapalniczkę nic nie spadło.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 4 lut 2015, o 17:49 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 17:56
Posty: 4326
Lokalizacja: Marki
Data ur.: //// ZIPPO ////
Allegro: viciufulik
E-bay: viciufulik
Dokręć śrubkę. Znam takiego jednego, co miał podobnie...

_________________
Zastrzegam, że te wiadomości pochodzą od vicia i nie mogę zapewnić o ich 100% pewności.
Nie używam emotek. :viciu:
Pilkunnussija, arbiter elegantiarum i wicepierdoła


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 4 lut 2015, o 18:00 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2012, o 04:48
Posty: 24
Data ur.: Brak
Śrubka dokręcona była i jest, niestety to nie rozwiązuje problemu :/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wsparcie techniczne naszego forum phpBB3
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL