Teraz jest 26 wrz 2018, o 11:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: testy
PostNapisane: 14 mar 2011, o 14:38 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2824
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
- Nagłowiłem się nad uprawnieniami. Wstępnie są porobione tak jak powinno. Wyszystkie działy tak samo. Jedynie Śmietnik po 7 dniach się kasuje.
- W Śmietniku i ARCHIWUM nie mogą użytkownicy pisać postów.
- W podpisach wyłączyłem bbcode. Zostało tylko [img]
- AVATARY zmienione na 125x125px i 50kB
- z PW można będzie korzystać po napisaniu JEDNEGO posta. Z automatu nowo zarejestrowany jest w grupie Nowy Użytkownik a po napisaniu pierwszego posta jest już Użytkownik
- Moduł: przyjaciele i wrogowie został wyłączony
- Co do styli to bazują głównie na prosilver i subsilver2. Ja bym był za subsilver2 + ewentualne drobne modyfikacje. Ułatwi to w przyszłości instalację dodatków, modułów itp. bo instrukcje są pisane pod te właśnie style.
- Stopka już jest
- mChat zainstalowany
- czas edycji i możliwość skasowania swojej wiadomości - 120minut
- Zainstalowany Anti Double Post
- stała szerokość forum na 980px
- Szybka odpowiedź zainstalowana. Działa w niej cytowanie selektywne. Zaznaczasz teks, Cytowanie i już :)
Full Quick Reply Editor 2.1.1



Myślę, że GALERIA nie jest potrzebna. Na starym forum właściwie nie była używana.
Szybka odpowiedź w PW też nie koniecznie :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: testy
PostNapisane: 14 mar 2011, o 18:29 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
jakiś odpowiednik spider friendly.

Może szybka odpowiedź w PW

Jakaś galeria

forum "Regulamin" - dobrze by było jakby był jakiś mod w stylu tego w przemie, który dawał możliwość stworzenia regulaminu jako osobnej strony w html.

http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Konwersja_do_phpBB3
http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Przenoszenie ... cji_Przema

Dałbym style ze dwa do wyboru użytkowników, coś takiego jak jest teraz i coś w stylu ciemniejszym, np.

http://demo.phpbb3styles.net/SilverStar ... e70203b90f
lub
http://demo.phpbb3styles.net/Code+Black ... e70203b90f


Ostatnio edytowano 14 mar 2011, o 18:46 przez Jogi, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: testy
PostNapisane: 22 mar 2011, o 00:29 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
OK.

Ja postaram się przenieść użytkowników we środę lub piątek bo mam wolne.

Emotki może też wpakuję takie jak były na starym forum.
Do tego pasuje jakiś temat zrobić w którym będą wymienione kiedy i jakie mody były robione, potem w razie stylu będzie można odtworzyć ścieżkę.

PS. Czy u Ciebie nagłówek też ma taką dziwną obwódkę popielatą?

-- 21 mar 2011, o 23:31 --

gacoperz napisał(a):
- Szybka odpowiedź zainstalowana. Działa w niej cytowanie selektywne. Zaznaczasz teks, Cytowanie i już :)
Full Quick Reply Editor 2.1.1


Cytowanie działa, można by jeszcze może łączenie postów dorobić.

Z jakiego forum phpbb3 korzystasz? phpbb3.pl?

-- 21 mar 2011, o 23:32 --

antidoublepost na jaki czas jest ustawiony? Czy łączy tak jak na przemie na początku było, jak leci, nawet po 3 latach łączy dalej?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 22 mar 2011, o 10:14 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2824
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
- Nagłówek ma popiel ale to się zrobi. :)
- Łączenie postów jest już w oryginalnym phpbb3 i działa (właśnie testowałem)
- korzystam z phpbb3.pl i phpbb-mods (czy jakoś tak)
- Anti Double Post działa tak (chyba) że łączy nawet o latach posty :)

Trochę sprzątnąłem w temacie żeby przejrzyście było.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 22 mar 2011, o 14:29 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Ok popatrzę za tym łączeniem postów, może da się zrobić tak, żeby łączyło tylko posty w krótkim odstępie czasu, np. do 2h, bo czasem jest problem bo kwestia nie rozwiązana, autor chce podbić temat albo przedłużyć ogłoszenie a tam łączy posty i nie wyświetla.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 28 mar 2011, o 12:58 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2824
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Trzeba instalować nod nowa mody.
Tabele pozostały stare.

Ale... nie mam pewności czy wszystko będzie grało.
Zainstalowałem nowe forum, nową bazę i następnie nadgrałem stara na nową.
Wydaje mi się, że CZYSTA baza nowego forum miała 67 tabel a teraz mam 65!!
Kuźwa!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 28 mar 2011, o 17:05 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
gacoperz napisał(a):

Wydaje mi się, że CZYSTA baza nowego forum miała 67 tabel a teraz mam 65!!
Kuźwa!


Stara na bank miała 65. Mody powinny grać bez wykonywania zapytań do bazy bo już są tabele gotowe.
Emotki wcięło również.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 28 mar 2011, o 22:10 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2824
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
damy rade :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 29 mar 2011, o 16:15 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Gacku to co wgrywać mChata?

PS. Tym razem zrobię kompletną kopię wszystkiego ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 1 kwi 2011, o 00:11 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2824
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Jak masz czas. Ja chwilowo nie mam. Tydzień dziwny i week dość zajęty mam.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 2 kwi 2011, o 14:26 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Ok to pobawię się z tym dziś i jutro


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 2 kwi 2011, o 21:25 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Antydublator test :)

-- 2 kwi 2011, o 20:26 --

Antydubler test 2

-- 2 kwi 2011, o 21:11 --

! dodałem bbcode do graficznego ostrzegania


Zaraz pozamieniam troszku profilki, żeby oprócz icq i jabbera można było podać gg, skype i tlen.

Może zrobić linki do muzyki z wrzuta.pl? (analogiczne do [ youtube])

-- 2 kwi 2011, o 22:24 --

Regulamin dodany, jest w głównym katalogu, Regulamin.html

Do dopieszczenia, ale ja już padam od tych krzaczków i układania każdej linijki osobno. Ale jakoś nie pamiętam, jak ten tekst w htmlu jakoś od razu sensownie rozmieścić.

Szerokość regulaminu 990, jak forum, obrazek jest dynamicznie pobierany z katalogu stylu więc jak się zmieni tu to tam też, byle ścieżka pozostała taka sama.

Ramka na regulamin jest z funkcji <fieldset>.

Zastanawiam się, czy nie zrobić go na preformatowanym tekście, tzn. na <pre>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 2 kwi 2011, o 23:41 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Dodałem bbcode google... zajebiste do podawania komuś informacji które można znaleźć bez wysiłku...

zippo

-- 2 kwi 2011, o 22:51 --

Aaaa... przy wyłączonym bbcode w podpisach [img] też nie działa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 3 kwi 2011, o 12:59 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Jogi napisał(a):
Aaaa... przy wyłączonym bbcode w podpisach [img] też nie działa.


Quick reply jest :)
Jogi napisał(a):
-- 2 kwi 2011, o 22:51 --
:rasta:


:offtopic:


Działa :)

-- 3 kwi 2011, o 11:59 --

Ok to teraz wstawiam podawanie GG tlen i skype.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 14 kwi 2011, o 20:20 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 19:07
Posty: 4521
Lokalizacja: Stahlhammer
Data ur.: / ZIPPO /
Allegro: djarabb
Test raz, raz, raz, dwa, raz
! Boo


eee można nawet
! WARNINGOWAĆ
:P :P :P

a jak używać tego? => [google]

_________________
Hanys Przodowy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 14 kwi 2011, o 20:50 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
po = wpisujesz czego ma wyszukiwać, a dalej wpisujesz tekst który się pokaże.

Przykłady:
(google=joemonster)Joemonster.org(/google) <- nawiasy powinny być kwadratowe []

Zippo
Naprawa zawiasu


Ostatnio edytowano 22 kwi 2011, o 14:46 przez Jogi, łącznie edytowano 1 raz
Test


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: testy
PostNapisane: 12 maja 2011, o 21:58 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2824
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
test

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 12 maja 2011, o 22:04 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
test


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 15 maja 2011, o 11:28 
Offline
High Polished Chrome
High Polished Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 17:07
Posty: 290
Lokalizacja: Kalisz
Data ur.: .... ZIPPO ...
Allegro: Jamszol1
Gacoperz - napisałeś na początku tematu :
Śmietnik po 7 dniach się kasuje.
Nie lepiej by było przedłużyć do 1 miesiąca ?
Nieraz ktoś będzie chciał pokopać w wiadomościach usuniętych .
Mam nadzieję , że SB szybko powróci - bo nie ma się gdzie przywitać :)

Jeszcze mi się przypomniało z lewej strony posta , gdzie są jakieś tam nasze dane - gdyby tak można było wpisać nasze prawdziwe imię ? - które by było widoczne , choć by pod wiekiem jusera ?

_________________
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Re: testy
PostNapisane: 15 maja 2011, o 11:58 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2649
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Jamszoł napisał(a):
Jeszcze mi się przypomniało z lewej strony posta , gdzie są jakieś tam nasze dane - gdyby tak można było wpisać nasze prawdziwe imię ? - które by było widoczne , choć by pod wiekiem jusera ?


Mogę zrobić coś takiego, ale widoczne tylko w profilu. Wydaje mi się, że przy poście jest już i tak za gęsto.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wsparcie techniczne naszego forum phpBB3
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL