Teraz jest 11 gru 2018, o 15:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 cze 2011, o 23:09 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 17:56
Posty: 4352
Lokalizacja: Marki
Data ur.: //// ZIPPO ////
Allegro: viciufulik
E-bay: viciufulik
gacoperz napisał(a):
jak nie zapomnę ;-)

Gacu... Zainstaluj, co?

_________________
Zastrzegam, że te wiadomości pochodzą od vicia i nie mogę zapewnić o ich 100% pewności.
Nie używam emotek. :viciu:
Pilkunnussija, arbiter elegantiarum i wicepierdoła


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 9 cze 2011, o 23:42 
Offline
High Polished Chrome
High Polished Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 08:19
Posty: 341
Lokalizacja: ToRuń!
Data ur.: Brak
viciu napisał(a):
gacoperz napisał(a):
jak nie zapomnę ;-)

Gacu... Zainstaluj, co?


Gacu...
PAMIĘTAMY!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2011, o 07:50 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2011, o 23:28
Posty: 3392
Lokalizacja: Warszawa
Data ur.: ... ZIPPO ...
Gaweł napisał(a):
viciu napisał(a):
gacoperz napisał(a):
jak nie zapomnę ;-)

Gacu... Zainstaluj, co?


Gacu...
PAMIĘTAMY!


Gacu ...
PAMIĘTAJ I TY !

_________________
== >> 30.07.2009 ; 12.04.2016 [N.D.M.Ż.] << ==

MOJA KOLEKCJA >>> http://www.zippoenzo.pl <<<


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2011, o 09:52 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2664
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Panowie... nie zachowujcie się jak zwierzęta... Bo mi ciśnienie skacze :cisza:

Marcin:
http://forum.phpbb3-mods.pl/ban-users-b ... -t248.html

http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=1312775

Na chwilę obecną dalej szukam... Oba powyższe działają ze sobą razem, ten dolny mamy zainstalowany.

Proszę mi kliknąć jeszcze w to:


I dać znać czy działa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2011, o 10:11 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2919
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Działa :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2011, o 10:34 
Kilka spostrzeżeń. Pierwsze to takie, żeby trzeba było do tematów na przykład podklejanych (jakieś poradniki etc), czyli tam gdzie ludzie często zaglądają nawet bardzo długo po napisaniu tegoż tematu wrzucać zdjęcia za pomocą załączników, a nie linków do zdjęć wgranych na zewnętrzne serwery hostingowe (jak imageshack.us itp.) bo te zdjęcia mają czasem tendencję do znikania: a to ktoś skasuje profil, a to ktoś usunie zdjęcie bo zapomni, czasem zdjęcia potrafią same zniknąć i potem są dziury w forum, bo zostaje tekst bez zdjęć.
Aha, mam przy okazji pytanie: jak kopiować zdjęcia w postaci załączników? Ostatnio przy takiej próbie, gdy kliknąłem "wyślij" post w którym było zacytowane zdjęcie z załącznika, nie mogłem wysłać posta bo pisało coś a la "niemożliwe jest określenie rozmiarów zdjęcia" i post nie mógł być wysłany.
Co do ostrzeżeń, na innym forum spotkałem się z takim rozwiązaniem, mianowicie na samym dole forum, czyli u nas pod szałtem, i pod resztą info, np: kto jest w danym momencie obecny na forum etc, jest taki nagłówek "Żółte i czerwone kartki" i tam umieszczani są userzy mający owe kartki.
Nie wiem też, czy nie czytelniej byłoby rozdawać właśnie żółte i czerwone kartki i umieszczać je przy nickach.


Góra
  
Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2011, o 11:31 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2664
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
VipoV napisał(a):
Nie wiem też, czy nie czytelniej byłoby rozdawać właśnie żółte i czerwone kartki i umieszczać je przy nickach


yellow card mod jest dla for na phpbb2.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 cze 2011, o 11:10 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2664
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Przykra wiadomość... Nie ma gotowego moda, który pokazuje tabelę ostrzeżeń :mur:
Trzeba by było napisać takowy od podstaw, a ja niestety tego nie umiem.

Musi zostać tak jak jest :rozpacz:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 22 cze 2011, o 00:29 
Ważna sprawa. Czy można zrobić taki manewr, żeby forum automatycznie dostosowywało wielkość obrazu, który wrzucamy jako nasz Avatar? Obecnie trzeba samemu wpisać odpowiednie wartości: "wysokosć", "szerokość" obrazu. Ułatwiło by to wszystkim wgrywanie avatar' owych zdjęć :zdrowko: .


Góra
  
Cytuj  
PostNapisane: 22 cze 2011, o 09:15 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 17:56
Posty: 4352
Lokalizacja: Marki
Data ur.: //// ZIPPO ////
Allegro: viciufulik
E-bay: viciufulik
Jogi napisał(a):
Musi zostać tak jak jest

Ha! Nie musi. Jogi, przypomła mnie się taka kwestia ze starego forum: był taki dział jak "Czarna lista".
Wystarczy założyć temat z możliwością edycji przez adminów/moderów, gdzie będzie wyszczególnione na piśmie kto, za co i na ile.
I na pohybel modom, co ich nie ma.
Co Ty na to?

_________________
Zastrzegam, że te wiadomości pochodzą od vicia i nie mogę zapewnić o ich 100% pewności.
Nie używam emotek. :viciu:
Pilkunnussija, arbiter elegantiarum i wicepierdoła


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 22 cze 2011, o 22:41 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2664
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Rozszarpać! Znaczy się, założyć.

Ku pamięci, przypomnijcie mi jutro. Będę miał czas.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 cze 2011, o 01:26 
Offline
High Polished Chrome
High Polished Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 08:19
Posty: 341
Lokalizacja: ToRuń!
Data ur.: Brak
Joguś, będziemy pamiętać.
I przypominać :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 2 sie 2011, o 17:06 
Można by zmienić na głównej stronie "strona główna forum" po prostu na "forum", a najlepiej jakoś zaakcentować forum, żeby było dobrze widoczne. Tak dla nowych użytkowników.


Góra
  
Cytuj  
PostNapisane: 12 wrz 2011, o 19:54 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 17:56
Posty: 4352
Lokalizacja: Marki
Data ur.: //// ZIPPO ////
Allegro: viciufulik
E-bay: viciufulik
Uwaga do regulaminu giełdowego. Punkt trzeci głosi:
Cytuj:
3. Zabrania się używania forum jedynie jako reklamy dla swojej sprzedaży, między datą logowania a pierwszą ofertą sprzedaży musi upłynąć przynajmniej miesiąc.

Sugerowałbym zmianę "logowania" na "rejestracji". Loguję się codziennie, zarejestrowałem się raz.

_________________
Zastrzegam, że te wiadomości pochodzą od vicia i nie mogę zapewnić o ich 100% pewności.
Nie używam emotek. :viciu:
Pilkunnussija, arbiter elegantiarum i wicepierdoła


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 29 paź 2011, o 12:14 
Da radę zrobić coś w sprawie zdjęć na nowym forum- żeby sprawa miała się tak jak na starym? Do tej pory zdjęcie, które chciałem wgrać na nowe forum musiałem prawie zawsze sformatować przed wgraniem i o ile z jednym, czy dwoma zdjęciami nie ma większego problemu o tyle z 20 czy więcej kiepsko to wygląda :oczami: .


Góra
  
Cytuj  
PostNapisane: 29 paź 2011, o 12:22 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2919
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Używasz windowsa?
Jeśli tak to poszukaj w google microsoft image resizer. Ułatwi Ci to sprawę. Zaznaczas pliki, klikasz prawym itd...

w odpowiedzi na Twoje pytanie napiszę, że właściwie to się da to zrobić i nawet próby już były nie zakończone sukcesem ;/
Może za jakiś czas jak chęć będzie? :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 29 paź 2011, o 12:25 
Tak znam program, ale większość wklejanych zdjęć nie pochodzi z kompa tylko z Internetu. Na starym było tak, że brało się adres URL grafiki i wrzucało na forum. Teraz trzeba zapisać najpierw takie zdjęcia na kompie, zmniejszyć i dopiero wgrać na forum :).


Góra
  
Cytuj  
PostNapisane: 3 lis 2011, o 00:09 
Offline
High Polished Chrome
High Polished Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 08:19
Posty: 341
Lokalizacja: ToRuń!
Data ur.: Brak
Białoruś, wzorem Rosji, nie zmieniła w tym roku czasu na zimowy...
A może my przestaniemy się z nimi solidaryzować i zmienimy?
;)

Czas na forum mam na myśli.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 3 lis 2011, o 00:37 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2664
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
W profilu możesz zrobić sam ;)

Przejrzyj archiwum shouta, wczoraj wieczorem pisałem jak to zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 3 lis 2011, o 00:54 
Offline
High Polished Chrome
High Polished Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 08:19
Posty: 341
Lokalizacja: ToRuń!
Data ur.: Brak
A to przepraszam.
Archiwum nie będę przeglądał, bo już wiem jak to zrobić.
:hyhy:


Forum dla miłośników Słodowego...
To jest jakaś koncepcja.
:rotfl:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wsparcie techniczne naszego forum phpBB3
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL