Teraz jest 15 gru 2018, o 22:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lut 2014, o 10:48 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 19:35
Posty: 663
Lokalizacja: Kraków
Data ur.: J ZIPPO V
Allegro: Gierzow__kr
E-bay: Gierzow_kr
Gacuś, jak stawiasz nowy system to od razu kupuj z dyskiem SSD, różnica w szybkości pracy jest piorunująca :)

Np. u mnie komputer z Win 8.1 i dobrym dyskiem SSD uruchamia się 8 sec :)

_________________
Obrazek
pozdrawiam gorąco
Szymon
Kolekcjonerskie zapalniczki Zippo od Gierzow__kr na Allegro


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 10:54 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2919
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
SSD tylko do systemu?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 11:07 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 19:35
Posty: 663
Lokalizacja: Kraków
Data ur.: J ZIPPO V
Allegro: Gierzow__kr
E-bay: Gierzow_kr
Tak wystarczy Ci 128GB na system i programy, a media trzymać na HDD :)

_________________
Obrazek
pozdrawiam gorąco
Szymon
Kolekcjonerskie zapalniczki Zippo od Gierzow__kr na Allegro


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 12:49 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2011, o 00:43
Posty: 62
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: mts_87
Mam na oku taki zestaw:

Komputer + Monitor

Sprzęt będzie służył bardziej do rozrywki (granie, filmy etc). I żebym go nie musiał zmieniać za 2 lata, bo będzie za słaby.
I proste pytanie - warto? Czy rozglądać się za czymś innym? A jeśli tak to za czym?
/zakres cenowy taki jak zestaw wyżej/

Pytam bo co prawda użytkuję, ale na tym się kończy...

P.S. Laptopy odpadają - za łatwo się nimi rzuca...

_________________
Mateo
---------
Szczypcik na starym forum
Moje Zippo


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 12:56 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2664
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Kup coś bez systemu (chyba, że ci zależy strasznie) - oszczędzisz kilkaset złotych na licencji - a to już np. dysk SSD. Lub potężniejsza grafika.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 14:20 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 17:56
Posty: 4352
Lokalizacja: Marki
Data ur.: //// ZIPPO ////
Allegro: viciufulik
E-bay: viciufulik
Gierzow napisał(a):
wystarczy Ci 128GB na system i programy

Idę się pobawić z mamutami. Mój CAŁY dysk w laptopie to 150 GB...

_________________
Zastrzegam, że te wiadomości pochodzą od vicia i nie mogę zapewnić o ich 100% pewności.
Nie używam emotek. :viciu:
Pilkunnussija, arbiter elegantiarum i wicepierdoła


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 14:33 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 19:07
Posty: 4583
Lokalizacja: Stahlhammer
Data ur.: / ZIPPO /
Allegro: djarabb
Gierzow napisał(a):
jak stawiasz nowy system to od razu kupuj z dyskiem SSD

+1
Komputer na pewno ma sluzyc pare lat, wiec moze pomysl o procku i7.

_________________
Hanys Przodowy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 15:49 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 20:22
Posty: 707
Lokalizacja: Katowice
Data ur.: I ZIPPO X
Allegro: 19Patryk94
Primo - Szerze wątpię by Gacu potrzebował dysku SSD ( choć mogę się mylic ). Fajny bajer ale IMO zbędne koszta...

Primo ultimo ( czyli tzw. Secundo) - i7 fajnie, fajnie ale po co skoro Gacu sam stwierdził że i5 a nawet i3 mu wystarcza ???

Bogio napisał(a):
Gacu my z P@trykiem zawsze

No i widzisz nie zawsze :P Często kupuje podzespoły właśnie na morele.net i równie gorąco polecam ;)

Jogi napisał(a):
Z płyt coś Asusa lub AsRock

Oraz msi ;) może być też GIGABYTE.

@GACU, w weekend może będę miał troszke czasu to czegoś poszukam, tylko podaj tu bądź na PW zakres cenowy i do czego głównie komp będzie używany.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 16:40 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 19:35
Posty: 663
Lokalizacja: Kraków
Data ur.: J ZIPPO V
Allegro: Gierzow__kr
E-bay: Gierzow_kr
P@tryk, nikt tak na prawdę nie potrzebuje SSD. Ale wydanie dodatkowych 300 zł na takie dysk zrobi znacznie bardziej odczuwalną różnicę w normalnym użytkowaniu niż zamiana i3 na i7 :)

_________________
Obrazek
pozdrawiam gorąco
Szymon
Kolekcjonerskie zapalniczki Zippo od Gierzow__kr na Allegro


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 17:15 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2919
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
e tam takie rady, ok, biorę coś do czego jestem przyzwyczajony
czyli szukam jakiegoś gigabyte + procek i5

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 17:42 
Offline
High Polished Chrome
High Polished Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2011, o 22:55
Posty: 352
Lokalizacja: Konin
Data ur.: J ZIPPO XI
Allegro: michugrochu
Gacu, podaj model obudowy [ lub chociaż jakie płyty główne do niej wchodzą ( ATX, uATX, itx, itp. )], moc zasilacza ( a najlepiej z marką, jakby dało radę ) oraz budżet jaki chcesz przeznaczyć.

Szczypcik napisał(a):


Podstawowa zasada - nigdy nie bierz gotowych zestawów.
W tym kompie masz starego procka, bardzo słabą kartę graficzną ( jak na cenę zestawu ), dysk niewiadomka, wolny ram, obudowa piekarnik, zasilacz chińczol i kicha jakich mało.

Zestaw za podobną cenę: http://www.morele.net/inventory/info/zqYOgG/ + system.

EDIT: 2 zestaw, troszkę tańsza płyta główna http://www.morele.net/inventory/info/4JHL5s/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 lut 2014, o 19:52 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2919
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Komp po przeczyszczeniu i przepięciu wszystkiego na nowo wstał.
Jednak skupię się na wymianie elementów w etapach. Zacznę od HDD bo mój ma przepracowane.... prawie 4 lata. I mówimy tu o WORK TIME :D


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 14:53 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2919
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Jednak się skusiłem i zakupiłem:
- Dysk SSD KINGSTON 120GB 2,5'' HyperX 3K SATA 3.0
- Procesor Intel Core i5-4670K 3.4GHz BOX
- Pamięci Corsair DDR3 2x4GB 1866MHz CL9 XMP Vengeance Red
- Płyta główna Gigabyte GA-Z87-DS3H

:D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 18:27 
Offline
High Polished Chrome
High Polished Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2011, o 22:55
Posty: 352
Lokalizacja: Konin
Data ur.: J ZIPPO XI
Allegro: michugrochu
Zacnie. Mój obecny komputer wygląda tak
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 11 lut 2014, o 02:24 
Offline
Titanium Coated
Titanium Coated
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 03:25
Posty: 2137
Lokalizacja: Legi(a/o)nowo
Data ur.: .... ZIPPO ...
psycho napisał(a):
Mój obecny komputer wygląda tak
A mój tak :mrgreen: :P
Załącznik:
Lapek.jpg


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Zapalniczko... pokaż mi swój spód... i wkład, a powiem ci czym jesteś.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 11 lut 2014, o 23:31 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 20:22
Posty: 707
Lokalizacja: Katowice
Data ur.: I ZIPPO X
Allegro: 19Patryk94
gacoperz napisał(a):
Jednak się skusiłem i zakupiłem:
- Dysk SSD KINGSTON 120GB 2,5'' HyperX 3K SATA 3.0
- Procesor Intel Core i5-4670K 3.4GHz BOX
- Pamięci Corsair DDR3 2x4GB 1866MHz CL9 XMP Vengeance Red
- Płyta główna Gigabyte GA-Z87-DS3H

:D


Gacu Piękny zestaw, jaki czas posłuży ;) Zasilacz wydala ?

psycho, oppiz - To to temat do chwalenia się ? :P no całkiem ładne sprzęty :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 lut 2014, o 07:47 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2919
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Zasilacz OCZ 700W. Styknie? :-)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 lut 2014, o 12:21 
Offline
High Polished Chrome
High Polished Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2011, o 22:55
Posty: 352
Lokalizacja: Konin
Data ur.: J ZIPPO XI
Allegro: michugrochu
Na obecnie posiadany zestaw starczyłoby 550W i jeszcze by zostało :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 lut 2014, o 14:16 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2664
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Uważaj, OCZ zostało wykupione przez Toshibę, która zapowiedziała, że nie będzie honorować gwarancji...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 17 lut 2014, o 15:34 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2919
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
OCZa kupiłem już dawno :p

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wsparcie techniczne naszego forum phpBB3
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL