Teraz jest 17 lis 2018, o 00:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 64  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 maja 2011, o 20:32 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
Temat dla miłośników Androida, hejterzy również mogą się wypowiadać, krytykować. Przedstawiać swoje problemy, pomocne sugestie, wrzucać aplikacje, apdejty, oraz pokazywać pulpit swojego smartfona. Zaczynając, wrzucę update programu Tapatalk z czwartku (26.05). Jest to wersja PL 1.11.8.
Changelog:
- 24-godzinny format czasu
- Pobieranie lokalizacji
- Możliwość kopiowania zawartości wątku
- Poprawki stylu
- Różne drobne poprawki
http://www.multiupload.com/9R0YT9O7VJ

Przy wrzucaniu pulpitu swojego smartfona, wypisywać też widżety na nim, launchery, ew. tapetę jeśli ktoś poprosi ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 29 maja 2011, o 01:37 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2892
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Z Androidem nie miałem styczności w ogóle ale... jestem na etapie szukania ... tfu tfu nigdy go nie chciałem... dotykowca!!!!
Testuję drugi dzień HTC HD2 i jak na razie jestem zawiedziony na maxa!! To nie jest telefon ani smartfon. TO JEST TRAGEDIA!!
Już bardziej byłem zadowolony z Fujitsu Siemens Pocket LOOX 720 i połączeniu BT z komórką.

Poproszę kilka (nie za dużo) ZA aby wybrać androida.
A tak w ogóle to dotykowy ekran jest jakiś dziwny. Sto razy lepiej działa ekran w iPodzie :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 29 maja 2011, o 06:30 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
gacoperz napisał(a):
Testuję drugi dzień HTC HD2 i jak na razie jestem zawiedziony na maxa


A czemu? :szok:
Mam nadzieję że na WM, bo mi na Androidzie chodzi idealnie, a jeszcze przy takim ekranie to już w ogóle.
gacoperz napisał(a):
Sto razy lepiej działa ekran w iPodzie


Nie tyle chodzi lepiej, ile iOS jest idealnie zoptymalizowany pod iPody/iPhony (nie biorąc pod uwagę tego jak słabe są), także to system jest taki szybki, bo ekrany lepsze widziałem, chociażby Moto Milestone albo SGS.

Kilka ,,za"... tutaj też chyba troszkę od portfela zależy, ale na pewno telefony są mocne, chociażby HD2 którego testujesz (wgraj androida :cool: ). Dużo opcji przystosowania telefonu pod siebie, widgety, launchery, zegarki, skórki itd. Poza tym baaaardzo dużo aplikacji i gier w Markecie.
Mi tylko tyle nasuwa się o tej porze na głowę. Może ktoś coś jeszcze napisze, albo ja, za jakieś 1,5h.

-- 29 maja 2011, o 08:08 --

Aplikacja na dziś: Websharing.
Dla leniwych (ja z tej racji już nie mogę bez niej żyć :hyhy: ), którym nie chce się za każdym razem podpinać telefonu do PC, program umożliwiający przesył danych przez Wifi. Odpalamy go w telefonie, następnie link który wyskoczy wpisujemy w okno przeglądarki.
http://www.multiupload.com/O08ERIDQXW
Instalka sprawdzona i użytkowana przeze mnie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 29 maja 2011, o 10:46 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2892
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
OK. Jestem leniwy. Jak wgrać androida? :)

edit: czy to dobry tutek? http://forum.gsmcenter.pl/android-na-ht ... 19263.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 29 maja 2011, o 12:39 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
Nie, to jest Android bootowany z karty SD, jest troszkę wolny i się przycina- no bo jest z karty. Czyli będą dwa systemy, WM 6.5 i wykastrowany Android. Rozumiem, że chcesz w pełni sprawnego Androida? W tym przypadku będzie to NAND. Wywala w 100% WM, i na te miejsce wgrywa Androida.
http://forum.android.com.pl/f97/howto-p ... and-41621/
Ja robiłem wg. tego, i jest on w pełni-sprytny. Jak zaczniesz, opisuj co pewien czas swoje poczynania, dam Ci wskazówki co ściągnąć, ew. pomóc w razie problemu. Już z góry Ci powiem że najlepszym radiem będzie Leo_RADIO_2.15.50.14** (dotyczy punktu czwartego ww. poradnika). Resztę działaj, bo wszystko jest banalne, a zajmuje trochę, bo są pliki i po 200-300mb. Sam się na początku bałem, bo zazwyczaj wszystko z kolegą robiłem, taki Magik- wszystko zrobi, ale udało mi się samemu, i nie zbrickowałem telefonu, ani go nie usmażyłem. GL ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 29 maja 2011, o 22:35 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2892
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Radio?? :szok: co? chym, co to?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 06:47 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
Sam nie wiem, nie wnikaj, samo się zrobi podczas wgrywania :D I mało ma to wspólnego z radiem FM, co sam rozgryzłem...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 15:06 
Offline
Street Chrome
Street Chrome

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 13:20
Posty: 14
Data ur.: .... ZIPPO ...
Allegro: jamamimo
E-bay: jamamimo
gacoperz napisał(a):
Radio?? co? chym, co to?


To co robi z twojego PDA telefon czyli Smartphone :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 19:28 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2892
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Mam problemos.
Nie wiem co i jak w związku z punktem:
Kod:
14. Ściągamy z XDA jakiś ROM pod nasz telefon (musi mieć dopisek CWM lub ZIP) - w spakowanym pliku .zip powinny być pliki boot, meta-inf, system.


Nie wiem co i skąd ściągnąć ;/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 19:41 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
A wgrałeś MAGLDR i ClockworkRecovery? Jeśli tak to polecam ten ROM:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=958953
konkretniej ten link:
http://www.multiupload.com/3R1M8XVD9D

Jeśli ściągniesz ROM, to daj znać, powiem dalej.
Koniecznie wgraj MAGLDR I CWM, opisane tez tutaj:
http://forum.android.com.pl/f97/howto-p ... and-41621/

w spojlerze ,,Instrukcja wgrywania Androida uruchamianego z pamięci wewnętrznej telefonu (NAND) jako główny system (WM jest skasowany)"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 19:46 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2892
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
DJSyncmaster napisał(a):
Koniecznie wgraj MAGLDR I CWM

Już wgrane. Teraz ściągam ROM który dałeś.


Chwalą też na forum TyphooN CyanogenMod 7

Też go ściągam :)

P.S. Jest tam polski język?? :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 20:42 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
Wszędzie jest. Na CM7 mi websharing nie działał, poza tym jest ok. poradzisz sobie z wgraniem romu przez CWM?

Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 20:57 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2892
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Staram się ale waśnie dostałem info
NAND kernel open failed (lub coś w ten deseń)

Mam taki napis na czerwono po włączeniu telefonu i mam menu eMAGLDR V1.13 o boot menu. ;/
Wchodzę do clockworldmod instaluję i niby wszystko OK.
Restartuję, czekam i ... zatrzymuje się na eMAGLDR

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 21:00 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
Ech, też miałem te błędy, do tej pory nie wiem o co chodzi :/ wgraj innego, powinno działać.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 21:01 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2892
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
DJSyncmaster napisał(a):
Ech, też miałem te błędy, do tej pory nie wiem o co chodzi :/ wgraj innego, powinno działać.


Innego co? :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 21:03 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
roma


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 21:03 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 13:30
Posty: 2892
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: // ZIPPO //
Allegro: gacurro
Wgrałem tego dziada: TyphooN CyanogenMod 7

DZIAŁA :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 21:04 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
No to testuj i dawaj znać, i nie zniechęcaj się do HD2, bo to mocny telefon, tylko WM 6.5 kulawy. U mnie posiedział... 5 minut? :D

-- 30 maja 2011, o 21:05 --

Aaaa, i pierwsze uruchomienie może trochę zająć, 2-5 minut, a może nie tak długo, a może i dłużej. Sam miałem CM7 ale od MDJ, powiedz jak ten typhoonowy.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 21:10 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:22
Posty: 2653
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: G ZIPPO III
Allegro: czomon
Androidowi trzeba przyznać, że generalnie się długo uruchamia. Ale potem- bajka.

Nie ma problemu z wymianą roma na telefonie z gwarancją? Da się potem bez problemu wrócić? Co byś polecił dla Xperii X8? Bo zaczyna mnie deczko irytować nakładka SE...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 maja 2011, o 21:16 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 20:59
Posty: 758
Data ur.: K ZIPPO X
No i od razu wrzucę aplikację na dobry rozruch, nowa klawiatura ekranowa: Swype. Po wgraniu każdego nowego romu, cierpię na sam widok tej stockowej. Swype jest lepszy i szybszy bo... no właśnie, nie klika się w pojedyncze litery, tylko przesuwa palcem od jednej do drugiej, a najlepiej samemu ogarnąć tutorial już na telefonie. Ja bez niej żyć nie mogę, tak jak i Websharinga.
http://www.multiupload.com/ICR74CFJ2L
Instalka testowana, jakiś dziwny dopisek na końcu- nie wiem, możliwe że jakiś skin od gingerbread'a ma.


DALEJ:
Z HD2 wraca się banalnie, nawet w przypadku tego NAND kernel open failed- pierwszy raz się wystraszyłem ze zbrickowałem telefon, ale bez problemu wróciłem, śladu po andku nie ma, na gwarancję wezmą. Poza tym jak mówiłem, trzeba mieć wyjątkowy talent żeby udupić Androida, to nie symbian że się wysypie podczas aktualizowania oprogramowania (lol :D ). Jogi, zaraz coś znajdę, o ile jest.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1269 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 64  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wsparcie techniczne naszego forum phpBB3
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL