Teraz jest 22 lut 2018, o 07:49

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 sty 2013, o 23:31 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2011, o 17:34
Posty: 99
Lokalizacja: Wodzisław Śląski
Data ur.: D ZIPPO V
Witam po dłuższej przerwie,
Z tego co wiem, jest tutaj zacne grono użytkowników eBay'a, którzy lubią pomóc.
Kupiłem na eBay.de przedmiot. Chcę zapłacić przez PayPal. Niestety nie można wybrać opcji "zapłaty za przedmioty z eBay", teraz płaci się w jednym miejscu. Więc "płacę" i jest logowanie do PayPal, po logowaniu jest komunikat o dodaniu karty. Nie można tego w żaden sposób ominąć żeby zapłacić środkami z rachunku.
Dziwi mnie to, że wcześniej czegoś takiego nie było.
Może ktoś wie o co w tym chodzi?

_________________
Pozdrawiom!
Jarek aus Loslau...
Obrazek
slaskiVAG.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 14 sty 2013, o 23:41 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2011, o 22:28
Posty: 3204
Lokalizacja: Warszawa
Data ur.: .. ZIPPO .
Pewnie masz ciut za mało kasy na koncie PayPal. :niepewny:

Przypuszczalnie brakuje na prowizję.

Miałem parę razy podobne przypadki.

_________________
== >> 30.07.2009 ; 12.04.2016 [N.D.M.Ż.] << ==

MOJA KOLEKCJA >>> http://www.zippoenzo.pl <<<


Ostatnio edytowano 14 sty 2013, o 23:59 przez Enzo, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 14 sty 2013, o 23:46 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 07:40
Posty: 589
Lokalizacja: Warszawa
Data ur.: // ZIPPO //
Ja robiłem tak, że zasilałem konto na Paypalu jakąś tam kwotą i po zaksięgowaniu pieniędzy na ich koncie z niego płaciłem.

_________________
Życie jest zbyt krótkie, żeby bezpiecznie usuwać zewnętrzną pamięć USB :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 14 sty 2013, o 23:58 
Offline
Midnight Chrome
Midnight Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sty 2012, o 00:35
Posty: 949
Data ur.: ... ZIPPO ..
E-bay: dezippo
Jezeli sprzedajacy nie udostepnil opcji zaplaty przez paypal to musisz zaplacic przelewem. I tak wlasnie zareaguje paypal, jezeli bedziesz chcial mimo wszystko przez paypal zaplacic. Zdaza sie dosc czesto, ale ja z zasady kupuje na niemieckim ebay'u.

_________________
:kwas: Świat stoi dla nas otworem. Tylko dlaczego tym brązowym?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 15 sty 2013, o 08:49 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 12:30
Posty: 2490
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: / ZIPPO /
Allegro: gacurro
ibek napisał(a):
Jezeli sprzedajacy nie udostepnil opcji zaplaty przez paypal to musisz zaplacic przelewem. I tak wlasnie zareaguje paypal, jezeli bedziesz chcial mimo wszystko przez paypal zaplacic. Zdaza sie dosc czesto, ale ja z zasady kupuje na niemieckim ebay'u.


Buba napisał że zaczyna płacić przy pomocy PayPal więc na pewno ta opcja jest dostępna.
Zaczyna płacić przez eBay..


Dolej trochę na PayPalowe konto i sprawdź to co Enzo napisał.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 18 sty 2013, o 09:49 
Offline
Street Chrome
Street Chrome
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2011, o 17:34
Posty: 99
Lokalizacja: Wodzisław Śląski
Data ur.: D ZIPPO V
Sprawa się wyjaśniła.
Brakowało dosłownie 18 euro centów i system nie brał pod uwagę salda.
Zdziwiło mnie to, ponieważ na koncie było ponad 30zł w stosunku do wartości przedmiotu. Miła Pani na infolinii jak powiedziała o tych kilkunastu centach to myślałem, że wybuchnę śmiechem :)
Nauczka na przyszłość, dzięki za pomoc :)

_________________
Pozdrawiom!
Jarek aus Loslau...
Obrazek
slaskiVAG.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 lut 2013, o 21:02 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 15:22
Posty: 2584
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: J ZIPPO III
Allegro: czomon
Podepnę się pod temat. Utraciłem dostęp do konta mailowego, połączonego z moim starym kontem e-bay, które notabene latek kilka nie było używane. Postanowiłem stworzyć nowe, podpięte do obecnego adresu mail.

Kto w ebay na łeb upadł, prowadząc weryfikację przez kartę kredytową i numer telefonu tylko STACJONARNY! Stacjonarki nie mam, a jak próbuję wrzucić kartę kredytową MasterCard, to mi wyświetla:

Cytuj:
Visa lub MasterCard
Karty tej marki nie są obsługiwane. Spróbuj użyć karty innej marki.



:cenzura: :wsciekly:

Ktoś wie, czy da się to jakoś ominąć? Właśnie ibkowy harley do kogoś innego poszedł:/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 17 lut 2013, o 00:12 
Online
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2011, o 18:07
Posty: 4282
Lokalizacja: Stahlhammer
Data ur.: \\\\ ZIPPO \\\
Allegro: djarabb
W jakim banku masz konto?
W ING np. można stworzyć sobie kartę wirtualną, która służy tylko do tranzakcji internetowych i można ją bez problemu podpiąć pod PayPal.

_________________
Hanys Przodowy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 17 lut 2013, o 09:35 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 15:22
Posty: 2584
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: J ZIPPO III
Allegro: czomon
Adaś, podany adres w jebaju (do przysyłania paczuszek) był inny niż powiązany z kartą. Dlaczego skutkuje to błędem o karcie, która nie jest obsługiwana, to nie wiem. Ale cofnąć się do zmiany adresu już nie mogę :dobani:

Chyba następne konto założę :rozpacz:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 17 lut 2013, o 10:35 
Offline
Gold Plated
Gold Plated
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwi 2011, o 22:25
Posty: 1777
Lokalizacja: Komorów
Data ur.: // ZIPPO /
Jogi, niestety tak jest. Musisz podać swój adres zameldowania. Adresy muszą być zgodne z tymi które masz na dokumentach ze zdjęciem np. Dowód Osobisty. Dopiero później podajesz "adres alternatywny" do wysyłki. Ja tak mam i działa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 17 lut 2013, o 10:47 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 15:22
Posty: 2584
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: J ZIPPO III
Allegro: czomon
Szkoda, że nie mogę się cofnąć i zmienić adresu...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 17 lut 2013, o 10:57 
Offline
Gold Plated
Gold Plated
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwi 2011, o 22:25
Posty: 1777
Lokalizacja: Komorów
Data ur.: // ZIPPO /
Jogi napisał(a):
Szkoda, że nie mogę się cofnąć i zmienić adresu...

ale dane można edytować


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 17 lut 2013, o 11:04 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 15:22
Posty: 2584
Lokalizacja: Tarnów
Data ur.: J ZIPPO III
Allegro: czomon
Ale żeby je edytować, muszę przejść weryfikację. Telefonicznie (stacjonarki nie mam) lub przez kartę (nie przejdę bo adresy się różnią).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 26 lut 2013, o 14:20 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2011, o 22:40
Posty: 3143
Lokalizacja: Lublin i okolice
Data ur.: || ZIPPO ||
Allegro: psmb
E-bay: psmb70
Zasiliłem konto PP za pomocą przelewu.
Widzę tą kasę (złotówki) na koncie PP.
Kwota jest w mojej opinii wystarczająca - € musiałoby być droższe niż 4,3 żeby brakowało.
Sprzedający udostępnił płatność PP.
Próbuję zapłacić, a PP gada że:
Cytuj:
Niestety, Twoje saldo PayPal i bieżące formy płatności są nieodpowiednie do sfinalizowania transakcji. Dodaj kartę kredytową.


WTF?

_________________
"Zostawcie to Polakom. Dla nich nie ma nic niemożliwego." - Napoleon Bonaparte (Somosierra, 1808)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 26 lut 2013, o 14:30 
Offline
Gold Plated
Gold Plated
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwi 2011, o 22:25
Posty: 1777
Lokalizacja: Komorów
Data ur.: // ZIPPO /
A masz w PP podaną kartę kredytową? Kilka razy tak miałem. Po podaniu karty problem zniknął.

___Naklepane w Tapatalku___


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 26 lut 2013, o 15:27 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2011, o 22:40
Posty: 3143
Lokalizacja: Lublin i okolice
Data ur.: || ZIPPO ||
Allegro: psmb
E-bay: psmb70
Nie mam dodanej karty.
I dodać jej nie mogę, bo to jest drugie moje konto PP i nie chce przyjąć drugi raz tego samego numeru. :/

Ktoś ma konto PP działające bez podłączenia karty?


z iPhona natapatalkowane

_________________
"Zostawcie to Polakom. Dla nich nie ma nic niemożliwego." - Napoleon Bonaparte (Somosierra, 1808)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 26 lut 2013, o 15:43 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 12:30
Posty: 2490
Lokalizacja: Bochnia
Data ur.: / ZIPPO /
Allegro: gacurro
Ja nie mam ale możesz dodać wirtualną kartę kredytową. Można ją utworzyć na pewno w INGonline i mBanku w ciągu kilku chwil.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 26 lut 2013, o 18:25 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2011, o 22:28
Posty: 3204
Lokalizacja: Warszawa
Data ur.: .. ZIPPO .
Beeker.

Ja nie mam podłączonej karty.
Dosyp trochę gotówki na konto PP i problem powinien zniknąć.
Oni pobierają prowizję za przeliczenie na dolce i opłatę za transakcję.
Zawsze lepiej jak jest trochę więcej grajcarów na koncie, bo wystarczy żeby brakowało centa i walą taki komunikat jak otrzymałeś (miałem tak kilka razy).

_________________
== >> 30.07.2009 ; 12.04.2016 [N.D.M.Ż.] << ==

MOJA KOLEKCJA >>> http://www.zippoenzo.pl <<<


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 26 lut 2013, o 18:29 
Offline
Gold Plated
Gold Plated
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2011, o 16:35
Posty: 1577
Data ur.: Brak
Zgadza się.
Karta kredytowa natomiast , służy nie tylko do weryfikacji , ale właśnie na wypadek gdy brak Ci paru złotych . W tedy PP sam ściąga sobie brakującą kwotę.

_________________
Carpe Diem


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 27 lut 2013, o 18:46 
Offline
George Blaisdell
George Blaisdell
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2011, o 22:40
Posty: 3143
Lokalizacja: Lublin i okolice
Data ur.: || ZIPPO ||
Allegro: psmb
E-bay: psmb70
Postąpiłem zgodnie z Waszymi radami i dosypałem keszu.

Teraz PP już nie bredzi o karcie czy braku kasy, ale tylko:

Cytuj:
Niestety, nie możemy teraz wysłać tej płatności.


Łoco sie rozchodzi?

_________________
"Zostawcie to Polakom. Dla nich nie ma nic niemożliwego." - Napoleon Bonaparte (Somosierra, 1808)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wsparcie techniczne naszego forum phpBB3
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL